CTO – Configure To Order

CTO – Configure To Order

Configure to order, de huidige trend waar ieder bedrijf aan mee wil doen. Maar wat houd het werkelijk in?

Met Configure to order wordt bedoelt dat je een product gestandaardiseerd hebt met een product configurator. Uitleg over product configuratoren vind u hier: https://cadkunde.nl/?page_id=123.

Daarnaast dient u uw product modulair te ontwerpen.

Modulair ontwerpen

Een machine is een werktuig opgebouwd uit meerdere onderdelen die één of meerdere handelingen uitvoert. Elke handeling wordt uitgevoerd door een deel van de machine: een module.
Uw computer is een machine met modules zoals een video kaart, harde schijf, processor en moederbord. Deze zijn modulair ingericht, wat inhoud dat ze uitwisselbaar zijn. Modules zijn niet altijd 100% losse legoblokjes. Die plaatjes zie je vaak met CTO, maar dat is een veel te eenvoudige weergave.

Modules zijn namelijk deels aan elkaar gerelateerd. Moet een luik open naar links of rechts open? Dan moet het frame hierop al aangepast worden. Je zet geen laspaumellen aan beide kanten omwille van standaardisatie. 100% standaardisatie (losse legoblokken) is voor de meeste producten niet mogelijk, toch kun je wel degelijk je model zo inrichten dat de modules ‘uitwisselbaarder’ zijn.

Organisatie brede aanpak

Uw hele organisatie van verkoop tot after sales moet toegespitst zijn op de configure to order; anders werkt het niet. –Work in progress —


Wilt u tijd besparen en uw foutmarge verlagen?

Neem gerust een vrijblijvend contact met ons op! Samen zoeken wij uit wat voor u de beste oplossing is.

Trots op onze klanten:
Bekijk onze success cases