Inventor Audit

Inventor Audit

Een CAD Optimalisatie traject begint vaak met het in kaart brengen van de knelpunten. Waar kan uw CAD werkomgeving beter voor u werken? Vaak weet een bedrijf wel dat het beter kan, maar is er geen tijd om dit uit te zoeken. Begrijpelijk, u zet liever uw engineers op projecten die geld opleveren. Een efficiëntie slag maken in uw CAD werkomgeving kan u echter wel degelijk veel geld besparen, zelfs bij een kleine tekenkamer.

Een engineer die bijvoorbeeld voor elke order 100 tekeningen handmatig moet verwerken tot PDF, STEP en DXF is uren bezig, en doet daarnaast nog eens administratief werk doen waar hij helemaal niet op zit te wachten. Dit kan echter een klusje van 2 minuten zijn met het juiste instellingen. Inventor leent zich uitstekend voor dit soort automatisering. Hier is uitgebreide kennis van het programma voor nodig en Cadkunde kan u hierin ondersteunen.

Met Cadkunde krijgt u niet met een groep specialisten te maken die allemaal een stukje van het programma kennen. U krijgt advies van één expert die het hele CAD en PDM systeem door en door kent.

Werkwijze

Cadkunde kan één dag kijken naar de instellingen bij u op locatie. Met een checklist worden alle onderdelen van het programma getoetst. Het rapport schrijven kost daarna nog 2 à 3 dagen tijd.

Een voorbeeld inhoudsopgave van een audit rapport. Sommige onderwerpen verschillen per klant.
Elk onderwerp wordt besproken en beoordeeld, zodat opdrachtgever snel kan zien waar de knelpunten liggen.

Elk onderwerp wordt uitvoerig omschreven. Naast advies worden er ook oplossingen gegeven die opdrachtgever direct kan implementeren. Het is dus niet noodzakelijk om de genoemde verbeteringen ook door Cadkunde te laten uitvoeren.

Cadkunde kijkt niet alleen naar de software, maar ook naar informatie uitwisseling naar ERP, software werkvoorbereiding of werkplaats. Dit kost bedrijven vaak ongemerkt veel tijd en geld. Het komt nog te vaak voor dat stuklijsten die gemaakt zijn in Inventor nog compleet worden overgetypt door werkvoorbereiding, terwijl deze geëxporteerd kunnen worden naar ERP of Excel met één druk op de knop.


Wilt u tijd besparen en uw foutmarge verlagen?

Neem gerust een vrijblijvend contact met ons op! Samen zoeken wij uit wat voor u de beste oplossing is.

Trots op onze klanten:
Bekijk onze success cases