Custom scripts / Knoppen / iLogic

Custom scripts / Knoppen / iLogic

In Autodesk Inventor is het mogelijk om extra functies te programmeren dankzij de uitvoerige API (Application Programming Interface) die beschikbaar is gesteld voor derden.

Cadkunde is ontstaan uit een ergenis aan repetitieve handelingen. Waar de meeste engineers het geen probleem vinden om in elke tekeningen de stuklijst te sorteren, denkt Cadkunde al snel: Kunnen wij dit automatiseren met een script?

Door de jaren heen heeft Cadkunde al veel geautomatiseerd voor bedrijven. Sommige script zijn interessant voor alle bedrijven. Zoals het opschonen van workfeatures in modellen, of het vinden van alle tekeningen van een machine.

Daarnaast zijn er hele specifieke script mogelijk, bijvoorbeeld een script speciaal voor SMI Dokkum dat alle plaatdelen van een machine verzameld en netjes op een tekening plaatst met elke materiaalsoort en plaatdikte op een eigen sheet. Vervolgens krijgt elk onderdeel een tag mee en zijn tekeningnummer gegraveerd in de linker bovenhoek.

Welke automatisering past bij u?

Wellicht dat u al ideeën heeft voor automatisering. Maar grote kans dat er nog meer mogelijk is dan u in eerste instantie denkt. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Werkwijze Cadkunde

Automatisering dient toegankelijk te zijn. De broncode wordt ook aan u beschikbaar gesteld. Hierdoor bent u niet afhankelijk van Cadkunde als u in de toekomst iets wilt wijzigen of toevoegen.
Als het om een eenvoudig script gaat, kan het ook geschreven worden in iLogic, zodat engineers dit kunnen begrijpen en aanpassen. De automatisering is van u!


Wilt u tijd besparen en uw foutmarge verlagen?

Neem gerust een vrijblijvend contact met ons op! Samen zoeken wij uit wat voor u de beste oplossing is.

Trots op onze klanten:
Bekijk onze success cases